Creatieve Kok Tiel (M/V)

 
Gran Casino is adembenemend en luxe. Wij blinken uit in het bieden van hoogwaardige service aan onze gasten. Wij weten als geen ander wat hospitality is. Naast ons uitgebreide en afwisselende spelaanbod bieden wij onze gasten dagelijks verse gerechten aan die live in het Casino gemaakt worden door onze top chefs. Onze gastenheren en gastvrouwen zorgen voor een bijpassend drankje en bieden optimale uitleg over de diverse spelen en ons cashless systeem.
 
In samenwerking met het Van der Valk concern bieden wij het totale pakket aan entertainment. Een succesvolle formule waarin verschillende activiteiten elkaar versterken.
 
Onze ambitie om te groeien is vanzelfsprekend. Ter uitbreiding van onze keukenbrigade zijn wij op zoek naar een Zelfstandig werkend kok.
 
De Zelfstandig werkend kok is belast met de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de (open) keuken van het Casino. Hij is verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten, voorraadbeheer, afroep bij leveranciers en levert input aangaande de samenstelling en wijziging van de gerechten en methoden.
 
Taken / verantwoordelijkheden:
Bereiden van gerechten
  • verrichten van voorbereidende werkzaamheden, zoals wassen, snijden, (voor)koken, mengen, roeren e.d;
  • beoordelen van de kwaliteit van te gebruiken producten/ingrediënten (versheid, houdbaarheid e.d.), klaarzetten van hulpmiddelen;
  • uitvoeren van de bereidingen, bewaken/controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en uitvoeren van bijstellingen/bijdoseringen;
  • doorgeefgereed maken van gerechten door het uitvoeren van à la minute-kookwerkzaamheden, portioneren en garneren;
  • toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden (huisstijl).
Borging voorraad en dagelijkse afroep
  • plannen van de dagelijkse werkzaamheden en bestellen van voedingsmiddelen en andere voorraadaanvullingen bij vooral vaste leveranciers tegen vaste condities;
  • ontvangen, controleren en opslaan van bestelde voedingsmiddelen en andere artikelen;
  • bewaken van houdbaarheid en hygiëne.
Kwaliteitsverbetering en optimalisatie
  • controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden grondstoffen en (half)fabricaten;
  • leveren van inbreng voor de te voeren gerechten, menu’s, werkinstructies e.d.;
  • ontwikkelen/aanpassen van recepten, maken van calculaties e.d. en bespreken van afwijkende menu’s bij acties in het Casino;
  • uitwerken van voorstellen in receptuurinstructies e.d.
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden
  • schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en signaleren van bijzonderheden/mankementen;
  • (laten) afvoeren van afval.
 
 
 
 
Wij vragen
  • Diploma MBO niveau 3;
  • Aantoonbare kennis van kooktechnieken;
  • Kennis van producten/ingrediënten (en de samenstelling) van gerechten/ menu’s;
  • Bij voorkeur in het bezit van SVH en het Leermeestercertificaat.
 
Vanwege onze 24/7 openingstijden zijn wij op zoek naar een flexibele Kok die zowel overdag als in de avonden, nachten en weekenden beschikbaar is. Ook op feestdagen zijn wij geopend.  
 
Aangezien wij beschikken over een open keuken is het belangrijk dat de Zelfstandig werkend kok representatief, communicatief vaardig, stressbestendig en kwaliteitsgericht is.
 
Herken jij je in dit profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur je motivatiebrief, CV en zakelijke foto naar sollicitaties@hotelgaming.nl t.a.v. Afdeling HR.